Door de hevige stroming is de botenverhuur vandaag (1/7) uitzonderlijk gesloten. Morgen 2/7 gaat alles wel door zoals gepland!

Kajak op de dender logo

Onze kanoweekends

Een kanoweekend, de ideale combinatie tussen inspanning en ontspanning. Op een sportieve manier kan je genieten van de natuur, het gezelschap en een heerlijk weekend. Zowel kinderen (vanaf 6 jaar) als volwassenen kunnen deelnemen en de weekends zijn geschikt voor gedreven sportievelingen alsook beginnende avonturiers. Kortom een leuke activiteit voor de vriendengroep of het hele gezin, bovendien is er ook een plaatsje voor je hond voorzien. 

Vertrek

Voor een driedaagse vertrek je op vrijdagavond (tussen 19u en 19u30), voor een tweedaagsevertrek je op zaterdagochtend (tussen 9u30 en 10u) aan café het Bruggenhuis in Overboelare, Geraardsbergen (Majoor Van Lierdelaan 50, 9500 Geraardsbergen).

 

Draaiboek

Om je op weg te helpen, is het kanoweekend draaiboek dé ideale hulp. Het bevat allerlei tips & tricks om vlot van punt A naar punt B te geraken. Je kan dit op je smartphone opslaan zodat je hier ook beroep op kan doen tijdens de tocht. 

Dit voorzien wij 

Om het weekend vlotjes door te kunnen varen, voorzien wij per persoon een peddel en een zwemvest. Per twee personen voorzien we een kano, één waterdichte ton en één kanowagen om uw boot naast de sluizen te kunnen verplaatsen.

 

Dit voorzie je zelf

Bereid jouw tocht grondig voor en stippel op voorhand uit waar je gaat overnachten. Een avontuurlijke kampeerplaats of een comfortabele B&B, de keuze is aan jou. Denk eraan dat wild kamperen in Belgi√ę niet is toegestaan.¬†Kampeerplekken op onze kaart zijn dus ook te reserveren.

Daarnaast beperk je je best tot het hoogstnoodzakelijke materiaal: eenstevig slot om je kano vast te leggen bij een tussenstop, reservekledij, handdoek, alles voor uw overnachting, voldoende drank, zonnecrème en wat EHBO mogen zeker niet ontbreken.

Zorg dat je op het afgesproken tijdstip op de vertrekplaats bent en houd er rekening mee dat je aan het einde van de tocht terug tot aan je wagenmoet geraken.

Parkerenkan langs de Erembodegemstraat aan Schotte of aan het station van Erembodegem om je zo met de trein naar het vertrekpunt te begeven. Of je parkeert aan het vertrekpunt en keert per trein terug. Via Taxijan in Aalst kan je ook tegen een aantrekkelijke prijs van 80 euro per rit terug naar Geraardsbergen rijden. In één rit zijn maximaal 8 personen toegelaten. Dit taxibedrijf beschikt over twee minibusjes (contact: taxijan@telenet.be of +32 499 11 14 89).

 

Kostprijs

Voor het gebruik van ons kanomateriaal betaal je 35 euro per persoon per dag. Een derde persoon (kind) per kano betaalt ‚ā¨ 20 per persoon per dag.

Ben jij klaar voor een uitdagend weekend vol plezier? Boek dan nu je weekend. 

De kanotochten gaan door in het weekend. Voor groepen vanaf 5 kano’s die graag op een ander tijdstip de tocht doen, bekijken wij iedere aanvraag afzonderlijk.


Verzekeringen

Wij zijn met The Outsider verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid. Dit omvat niet de persoonlijke ongevallenverzekering van de deelnemers. Let vooral goed op op de slipways voor ongevallen. U bent ook niet verzekerd bij het varen tegen andere vaartuigen, waarbij schade ontstaat.

Nog enkele tips

  • Bij het vertrek van je kano-avontuur krijg je van ons een aantal noodzakelijk materialen mee, waaronder ook een bagageton. Dit is een ronde ton met een draaideksel waarin je je persoonlijke bezittingen kwijt kan. Indien er water in de kanoboot loopt, of je boot kapseist, zullen je persoonlijke bezittingen niet nat worden.
     
  • Ook krijg je bij aanvang van de kanotocht een kanowagentjemee, waarop je de kanoboot kan plaatsen bij het overbruggen van een sluis of op het einde van de tocht. Zo kan je de kano in zijn lengte op het kanowagentje plaatsen om deze te vervoeren. Dit is een zeer handig hulpstuk aangezien een kano toch enkele kilo‚Äôs weegt. Het kanowagentje kan u tijdens het varen bovenop uw bagageton plaatsen.
     
  • Tijdens deze kanotocht is het belangrijk om rekening te houden met andere Dender-bezoekers. Vooral in de lente en in de zomer kan je veel vissers tegenkomen, wiens vislijnen in het water liggen. Probeer zoveel mogelijk aan de kant te gaan en rond de vislijnen te varen, zo voorkom je dat je in een van deze vislijnen verstrengeld geraakt.¬†
     
  • Let ten slotte ook op wanneer je de kano uit het water haalt, dat je hem niet midden op het jaagpad legt maar ergens langs de kant in het gras.¬†
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief