Blauwalg alarm: Voorlopig is kajakken in Aalst niet toegestaan. In Denderleeuw geldt een waarschuwing om extra voorzichtig te zijn.

Huur je kajak in Denderleeuw
Kajak op de dender logo

Onze kanoweekends

Een kanoweekend, de ideale combinatie tussen inspanning en ontspanning. Op een sportieve manier kan je genieten van de natuur, het gezelschap en een heerlijk weekend. Zowel kinderen (vanaf 6 jaar) als volwassenen kunnen deelnemen en de weekends zijn geschikt voor gedreven sportievelingen alsook beginnend avonturiers. Kortom een leuke activiteit voor de vriendengroep of het hele gezin, bovendien is er ook een plaatsje voor je hond voorzien. 

Onze vertrekpunten

Vertrekken jullie met 5 kano’s of meer? Dan kan je het weekend starten vanaf vrijdagavond in Lessines aan de sluis van Deux-Acren. Dit kan vanaf 18u en ten laatste 1 uur voor zonsondergang. 
Vertrek voor iedereen is mogelijk op zaterdagochtend (tussen 9u en 10u) aan het Bruggenhuis in Overboelare, Geraardsbergen (Majoor Van Lierdelaan 50, 9500 Geraardsbergen).


Dit voorzien wij 

Om het weekend vlotjes door te varen, hebben jullie uiteraard nood aan een zwemvest en een peddel per persoon, deze voorzien wij voor jullie. Per twee personen voorzien we een kano, één waterdichte ton en één kanowagen om uw boot naast de sluizen te kunnen verplaatsen.

Dit voorzie je zelf

Bereid uw tocht grondig voor en stippel op voorhand uit waar je gaat overnachten. Een avontuurlijke kampeerplaats of een comfortabele B2B, de keuze is volledig aan jou. Daarnaast beperk je je best tot het hoogstnoodzakelijke materiaal: een stevig slot om uw kano vast te leggen bij een tussenstop, reservekledij, handdoek, alles voor uw overnachting, voldoende drank, zonnecrème en wat EHBO mogen zeker niet ontbreken.

Zorg dat je op het afgesproken tijdstip op de vertrekplaats bent en houdt er rekening mee dat je aan het einde van de tocht terug tot aan je wagen moet geraken. Via taxijan in Aalst kan je tegen een aantrekkelijke prijs van 80 euro per rit terug naar Lessines of Geraardsbergen rijden. In één rit zijn maximaal 8 personen (uit eenzelfde bubbel) toegelaten. Dit taxibedrijf beschikt over twee minibusjes (contact: taxijan@telenet.be of 0499 11 14 89).

Parkeren kan langs de Erembodegemstraat aan Schotte of aan het station van Erembodegem en je met de trein naar het vertrekpunt begeven. Of je parkeert aan het vertrekpunt en keert per trein terug.


Kostprijs

Voor het gebruik van ons kanomateriaal betaal je35 euro per persoon per dag. Een derde persoon (kind) per kano betaalt € 20 per persoon per dag.

Ben jij klaar voor een uitdagend weekend vol plezier? Mail je aanvraag door naar info@theoutsider.be met vermelding van de gewenst datum, het aantal personen, de maat van de zwemvest (4J tot 3XL) en de gewenste plaats van vertrek (Lessines op vrijdagavond of Geraardsbergen op zaterdagochtend). Daarna krijg je van ons een overzicht van de boeking en de factuur toegestuurd via mail, welke op voorhand betaald dient te worden. 

De kanotochten gaan door in het weekend. Voor groepen vanaf 5 kano’s die graag op een ander tijdstip de tocht doen, bekijken wij iedere aanvraag afzonderlijk.


Verzekeringen

Wij zijn met The Outsider verzekerd voor onze burgerlijke aansprakelijkheid. Dit omvat onder andere onze materialen. Dit omvat ook het verplicht geven van onze reddingsvesten en bepalen van deelnemingsvoorwaarden. Dit omvat niet de persoonlijke ongevallenverzekering van de deelnemers. Dit omvat eveneens niet de verzekering bij het varen tegen andere vaartuigen, waarbij schade ontstaat.

Nog enkele tips

  • Bij het vertrek van je kano-avontuur krijg je van ons een aantal noodzakelijk materialen mee, waaronder ook een bagageton. Dit is een ronde ton met een draaideksel waarin je je persoonlijke bezittingen kwijt kan. Indien er water in de kanoboot loopt, of je boot kapseist, zullen je persoonlijke bezittingen niet nat worden.

  • Ook krijg je bij aanvang van de kanotocht een kanowagentje mee, waarop je de kanoboot kan plaatsen bij het overbruggen van een sluis of op het einde van de tocht. Zo kan je de kano in zijn lengte op het kanowagentje plaatsen om deze te vervoeren. Dit is een zeer handig hulpstuk aangezien een kano toch enkele kilo’s weegt. Het kanowagentje kan u tijdens het varen bovenop uw bagageton plaatsen.

  • Tijdens deze kanotocht is het belangrijk om rekening te houden met andere Dender-bezoekers. Vooral in de lente en in de zomer kan je veel vissers tegenkomen, wiens vislijnen in het water liggen. Probeer zoveel mogelijk aan de kant te gaan en rond de vislijnen te varen, zo voorkom je dat je in een van deze vislijnen verstrengeld geraakt. 

  • Let ten slotte ook op wanneer je de kano uit het water haalt dat je hem niet midden op het jaagpad legt maar ergens langs de kant in het gras. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief