Blauwalg alarm: Voorlopig is kajakken in Aalst niet toegestaan. In Denderleeuw geldt een waarschuwing om extra voorzichtig te zijn.

Huur je kajak in Denderleeuw
Kajak op de dender logo

vertrekpunt overboelare

[:swvar:ufile:4:description:]
Omwille van CORONA zijn enkel personen uit eenzelfde bubbel in één boot toegelaten. Draag een mondmasker bij het aanmelden aan ons onthaal en ontsmet je handen na de tocht.
Wanneer je met de kajak vertrekt vanuit Overboelare (Geraardsbergen), vertrek je vanuit café Het Bruggenhuis (Majoor Van Lierdelaan 50, Geraardsbergen). Daar voorzien we 2 persoonskajaks waar ook nog een kind (tot ongeveer 8 jaar) of een hond in past. Let wel, het café is gesloten op maandag en dinsdag waardoor het verhuren van kajaks op die dagen vervolgens onmogelijk is. Op alle andere dagen worden de kajaks verhuurd tussen 11u en 19u. 

Het is raadzaam een waterdicht tasje te voorzien en ook zonnecrème,een pet en drinken mee te nemen bij stralende zon. Vanuit Overboelare vaar je stroomopwaarts richting de sluis van Deux-Acren (5 km enkel, ongeveer 2u heen en weer varen). Halverwege je tijdspanne maak je rechtsomkeer om weer op het vertrekpunt aan te komen. Als je graag langer dan 1 uur vaart, maak je een extra boeking, één vertrekuur later. Wie graag drie uur kajakt, kan de zijrivier De Marke verkennen (zie kaart op website). 

Bij de start van het verhuur dien je als deelnemer rijbewijs of identiteitskaart in als waarborg voor het ontvangen materiaal. Bij verlies of schade dien je dit materiaal te vergoeden. (peddel; 25 € - reddingsvest 55€ )

Bij gevaarlijke omstandigheden (vb; hoge waterstand) kan het kajakverhuur gesloten worden. Hierbij heeft men geen recht op een schadevergoeding. Men kan een ander moment prikken om te komen varen of het inschrijvingsgeld wordt terug betaald.

 • Duur
  1 uur
 • Kostprijs
  €10,00 per boot
 • Aantal deelnemers
  Min. 1
 • Extra info
  Bij slechte weersomstandigheden mogelijks gesloten
 • Kledij
  Mondmasker (niet verplicht tijdens het varen)
  Sportieve kledij die nat en vuil mag worden
  Eventueel reservekledij
  Reddingsvesten (verplicht) en peddels worden voorzien

Online reservatie verplicht. Voor meer info kan u ons ook telefonisch contacteren.

Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief