Blauwalg alarm: Voorlopig is kajakken in Aalst niet toegestaan. In Denderleeuw geldt een waarschuwing om extra voorzichtig te zijn.

Huur je kajak in Denderleeuw
Kajak op de dender logo

vertrekpunt denderleeuw

[:swvar:ufile:4:description:]
MOMENTEEL GELDT ER EEN VERHOOGDE WAARSCHUWING OMWILLE VAN BLAUWALG IN DENDERLEEUW. Probeer contact met het water te vermijden, was je handen met zeep of neem een douche na je kanotocht. Blauwalg is gevaarlijk bij inslikken van het water.
Omwille van CORONA zijn enkel personen uit eenzelfde bubbel in dezelfde boot toegelaten. Draag een mondmasker bij het aanmelden aan ons onthaal en ontsmet je handen na de tocht.

Vanuit Denderleeuw kan je vertrekken met (onzinkbare) kano's voor een sportieve en toch ontspannende tocht op de Dender. Tussenin de 2 volwassenen is er per boot ook plaats voor een kind (tot ongeveer 8 jaar) of een hondje om mee te genieten van de kajaktocht. Het is raadzaam een waterdicht tasje te voorzien en ook zonnecrème, een pet en drinken mee te nemen bij stralende zon. In Denderleeuw vaar je tussen de twee sluizen heen en weer. Deze tocht duurt gemiddeld 1 uur.

Bij de start dien je als deelnemer rijbewijs of identiteitskaart in als waarborg voor het ontvangen materiaal. Bij verlies of schade dien je dit materiaal te vergoeden. (peddel; 25 € - reddingsvest 55€ )

Met de wagen kan je parkeren op te Dorp, Denderleeuw. Je volgt dan te voet het baantje links van de kerk tot aan de Dender. Fietsen kunnen in de buurt van het onthaal geparkeerd worden.

Bij gevaarlijke omstandigheden (vb; hoge waterstand) kan het kajakverhuur gesloten worden. Hierbij heeft men geen recht op een schadevergoeding. Men kan een ander moment prikken om te komen varen of het inschrijvingsgeld wordt terug betaald.

Tijdens de zomermaanden kunnen de kano's elke dag in juli en augustus gehuurd worden tussen 13u en 18u. Ook tijdens de weekends in september en tot 18 oktober kan je onze kano's huren. 

Kortingsactie

Via de stad Denderleeuw krijgen de eerste 900 bezoekers 50% korting. Geef hiervoor de kortingscode in bij het boekingsformulier onderstaande pagina (eerst de code ingeven en vervolgens op controleren klikken). LET ER OP dat de code correct wordt ingegeven en van de totaalprijs wordt afgetrokken. Wij kunnen achteraf geen terugbetalingen doen van foutief ingediende code's.

Code: " KajakDenderleeuw2020"

 • Duur
  1 uur
 • Kostprijs
  €10,00 per boot
 • Aantal deelnemers
  Min. 1
 • Extra info
  Bij slecht weer mogelijks gesloten
 • Kledij
  Mondmasker (niet verplicht tijdens het varen)
  Sportieve kledij die nat en vuil mag worden
  Eventueel reservekledij
  Reddingsvest (verplicht) en peddels worden voorzien
Online reservatie verplicht. Voor meer info kan u ons ook telefonisch contacteren.

Boeken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief